Mensen vragen mij wel eens “waar staat ‘JO-EL’ eigenlijk voor, wat is de betekenis?” En dat wil ik graag vertellen.

Ik ben lang aan het nadenken geweest over een praktijknaam: ik wilde graag een unieke naam met liefst ook een betekenis. Veel mooie ideeën zijn de revue gepasseerd, maar alles wat ik bedacht was al op een of andere manier ergens in gebruik. Zelfs mijn eigen redelijk unieke roepnaam viel af, en om mijn naam voluit te gebruiken was voor mij geen optie.

Totdat het idee om iets met lettergrepen te gaan doen voorbij kwam. En zo is JO-EL ontstaan – de eerste lettergrepen van mijn beide voornamen: Johanna Elizabeth.

JO-EL spreek je uit als ‘Joël’. Joël is een Hebreeuwse naam. En wat ik daarvan heel mooi vind is dat het een betekenis heeft. Joël betekent namelijk: De HEER is God.

Toen ik dat las zong er direct een psalmversje door mijn hoofd. Een psalmversje dat ik als kind al geleerd had: “De HEER is God erkent Zijn macht, Hij schiep ons door Zijn grote kracht. Wij zijn van Hem in eeuwigheid, Zijn volk de schapen die Hij weidt.” Dit is vers 2 uit de berijmde versie van Psalm 100.

En dat is ook mijn belijdenis: De HEER is God, Almachtig God. Hij is de Schepper van hemel en aarde – van alles en iedereen.

Maar Hij is en wil ook onze Vader zijn. Hij is vol Liefde. Hij zorgt en laat nooit los – Hij houdt mij voor eeuwig in Zijn sterke handen. En Hij leidt mij elke dag.

En dat is mijn verlangen: mij door Hem láten leiden, zodat Hij ook in het coachen door mij heen kan werken, en Zijn grote Liefde zichtbaar en doorgegeven wordt.

“De HEER is goed, Zijn Liefde duurt eeuwig, Zijn trouw van geslacht op geslacht.” (Psalm 100).