Als gecertificeerd TotalBalance coach maak ik gebruik van de complete en effectieve TotalBalance methode. Dit is een uitgebalanceerd en praktijkgericht programma waarmee je leert het beste uit jezelf te halen en je eigen koers te bepalen.

Daarbij werk ik vanuit de contextuele benadering. De kern van deze benadering is dat een mens niet gezien wordt als een los individu, maar als een persoon die deel uitmaakt van een groot netwerk van relaties. Allerlei levensvragen hebben vaak een link met wat door generaties heen gegeven en ontvangen is. Het is dan ook niet de vraag óf je gezin van herkomst je beïnvloedt, maar hóe.

Op de pagina’s werkwijze en tarieven is meer praktische informatie te vinden.

“Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen… – Brené Brown

 

Voor wie?

JO-EL coaching wil er in de eerste plaats graag zijn voor elke vrouw van elke leeftijd, die verlangt naar rust en balans in haar leven, en die gemotiveerd is te werken aan haar persoonlijke ontwikkeling en groei. Maar ook mannen zijn van harte welkom.

Daarbij maakt het niet uit of je wel of niet christen bent. Coaching is maatwerk, en het gaat om jou, dus jij bepaalt wat we wel en niet behandelen. Ik respecteer daarin jouw keuze.

HERKEN JIJ JEZELF IN:

 • Wie ben ik nou echt, en wat is mijn doel?
 • Ik voel me vaak verdrietig, somber, eenzaam of onzeker
 • Ik heb voortdurende onrust, spanning, stress of angst
 • Ik heb het altijd maar druk en geen tijd voor mezelf
 • Waarom ben ik toch zo moe
 • Ik word belemmerd door negatieve gedachten en overtuigingen
 • Ik vind het moeilijk om keuzes te maken
 • Waarom kan ik geen nee zeggen?
 • Doe ik wel wat ik werkelijk wil?
 • Ik wil gewoon eens met iemand praten 

EN VERLANG JE NAAR:

 • Rust en balans
 • Zelfvertrouwen
 • Richting
 • Perspectief
 • Erkenning
 • Weten wat je wilt

DAN BEN JE VAN HARTE WELKOM!

Durf jij het aan om de stap te zetten en een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Klik dan hier

Je hoeft echt geen grote persoonlijke problemen te hebben voordat je tijd in jezelf investeert. Integendeel! Het is zelfs beter om dat te doen wanneer je (nog) niet kopje onder bent gegaan.

 

TotalBalance

Ik ben aangesloten bij TotalBalance, een landelijk netwerk van christencoaches.

Binnen dit netwerk maak ik deel uit van een intervisiegroep, neem ik deel aan trainingsdagen, en mag ik onder licentie de TotalBalance methode gebruiken.

Deze methode omvat een mix van therapie en coaching op basis van pastoraat. Hierdoor kan er zicht komen op, en kunnen we gaan werken aan de bron van jouw moeite of probleem.

TotalBalance staat voor werken vanuit bijbelse normen en waarden, kwaliteit, betrouwbaarheid en (geestelijke) diepgang. Daarnaast staat zij voor een persoonlijke, doelgerichte en praktische aanpak van werken.

TotalBalance staat voor een persoonlijke, doelgerichte en praktische aanpak van werken.

De door TotalBalance ontwikkelde methode gaat uit van een holistisch mensbeeld; de hele mens is belangrijk, dus we gaan op zoek naar balans in geest, ziel en lichaam.

Door middel van praktische en creatieve coaching krijg je handvatten aangereikt om te gaan leven vanuit rust en balans.

 

Werkwijze

Wanneer jij kenbaar gemaakt hebt dat je geïnteresseerd bent, plannen we eerst een kennismakingsgesprek. Dit gesprek zal ca. een half uur duren en is kosteloos en geheel vrijblijvend, omdat ik het erg belangrijk vind dat jij je op je gemak voelt. Bij deze kennismaking kunnen we aftasten of er wederzijds vertrouwen is, want als er geen klik tussen ons is kunnen we niet goed samenwerken en zal jij je beoogde doel moeilijk kunnen bereiken.

Tijdens dit kennismakingsgesprek zal ik verder toelichten hoe ik werk. En wanneer jij dat wilt kun jij alvast vertellen wat je nodig hebt en wat je verwacht van een coachingstraject. Op basis daarvan kunnen we een globale inschatting maken van het aantal sessies dat nodig zal zijn. Over het algemeen duren de meeste trajecten minimaal 15 – 20 sessies. Maar coaching is maatwerk en heel persoonlijk, dus soms is er meer nodig en soms ook minder.

Verleden – heden – toekomst.

Wie was ik? – Wie ben ik? – Wie word ik?

Ik werk met een methode die drie fases doorloopt: verleden – heden – toekomst. Anders gezegd: Wie was ik? – wie ben ik? – wie word ik?

De methode heeft vijf thema’s: Geloven – Groeien – Genieten – Gezond leven – Liefhebben. Tijdens onze gesprekken bepalen we samen welke van deze thema’s voor jou belangrijk zijn om te behandelen.

Naast de gesprekken maken we gebruik van een werkboek waarin we onder andere aan de slag gaan met een energieanalyse, een liefdestalentest en een verkorte DISC.

Geloven – Groeien – Genieten – Gezond leven – Liefhebben

Onmisbaar in onze samenwerking is openheid, vertrouwen, motivatie, inzet, humor en… koffie of thee met af en toe wat lekkers erbij!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alvast onderzoeken waar jouw hulpvraag ligt? Download dan hier de Balanstest.

En bekijk vervolgens hier de minitraining om alvast iets van de methode te proeven.

Wil je een afspraak maken? Klik dan hier.

 

Coaching en Supervisie

Ben jij bezig of ga jij beginnen met één van de TotalBalance Coachtrainingen en ben je op zoek naar een gecertificeerd TotalBalance (Senior)coach bij wie je de voor het certificaat vereiste uren coaching en/of supervisie kunt volgen?

Heel graag en met veel plezier en liefde wil ik die coach en/of supervisor voor jou zijn!

Voor mij is het een voorrecht en heel speciaal om mee te mogen kijken met een collega coach in opleiding. Ik wil je daarom van harte uitnodigen voor een vrijblijvende (telefonische) kennismaking zodat we samen kunnen aftasten of ik de juiste persoon ben om een tijdje met jou mee te mogen lopen. Bel of mail me gerust!

Voor mij is het een voorrecht en heel speciaal om mee te mogen kijken met een collega coach in opleiding.

 

Tarieven

Omdat ik vind dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een coachtraject te kunnen volgen wanneer dat nodig is, en de kosten daarvan nooit een belemmering zouden mogen zijn, hanteer ik geen vaste tarieven. Een indicatie is op aanvraag te verkrijgen via het contactformulier dat je hier kunt vinden.

Ik wil jou de ruimte bieden om aan te geven wat voor jou haalbaar is wanneer de kosten voor jou niet op te brengen zijn. Voel je niet bezwaard om dit aan te geven, want daar gaan we samen echt wel uitkomen.

Een eerste kennismakingsgesprek zal ongeveer een half uur duren, en is vrijblijvend en sowieso kosteloos. Dat kan eventueel ook per telefoon.

Wanneer je besluit om een coachtraject te starten volgt er een intakegesprek. Als we het snel eens zijn kan dat vaak al aansluitend op de kennismaking. Deze wordt gerekend als eerste coachsessie met het afgesproken tarief. Je ontvangt één keer per maand een factuur.

Het aantal sessies is moeilijk van te voren te bepalen omdat coachen maatwerk is, iedereen is anders. Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we een schatting maken van wat nodig zal kunnen zijn.